Vyznáte se ve stylech bydlení?

Domů / MAGAZÍN / BYDLÍME / Vyznáte se ve stylech bydlení?
Publikováno: 01. 03. 2021
Jak dobře se vyznáte ve stylech bydlení? Otestujte se v našem kvízu. Pokud jste pozornými čtenáři našeho magazínu, odpovědi pro vás budou hračka.
1. Jeho příběh se začal psát zobytňováním opuštěných skladových a průmyslových prostor v okrajových částech New Yorku. Pomohl ho zpopularizovat i Andy Warhol. Charakterizují ho přiznané původní stavební konstrukce, technologické prvky a neopracované povrchy. Do tohoto stylu skvěle zapadne nábytek s kovovými prvky, regály na stěnách, kovové lampy a rezavějící ocel. Jedná se o...
A) Industriální styl
B) Loftový styl
C) Factory styl
2. Má blízko k éře hippies a 60. a 70. létům, charakterizuji ho teplé barvy a etno prvky, které přinášejí exotické vzory a motivy z rozličných kultur. Třásně, uzlíky, bambulky, makramé a háčkované detaily jsou typické pro...
A) Eklektický styl
B) Pop art
C) Boho styl
3. Přináší atmosféru Středomoří, původně měl navozovat atmosféru na zámcích a jeho klasické barevné schéma je v krémově bílých odstínech. Spojuje se nám s levandulemi, slunečnicemi, nábytkem z masivního dřeva a jemnou patinou. Který styl bydlení popisuje tato charakteristika?
A) Vintage styl
B) Provensálský styl
C) Venkovský styl
4. Do nábytkové formy vnesl tento styl inspirovaný funkcionalismem americký umělec Donald Judd. Jeho podstatou je vzdušný prostor, jednoduchý nábytek, odlehčené hmoty a minimum drobných dekorativních prvků. Tento styl bydlení se nazývá...
A) Minimalismus
B) Purismus
C) Bauhaus
5. Název tohoto stylu bydlení pochází z designové prohlídky se stejnojmenným názvem, která byla v roce 1947 prezentována na výstavě Triennale di Milano. Nábytek, sklo a doplňky, které se na ní objevily, vyvolaly doslova senzaci. Jeho filozofie zdůrazňuje čisté linie, funkčnost a jednoduché návrhy inspirované přírodou a severním klimatem. O jaký styl se jedná?
A) Japandi
B) Skandinávský styl
C) Hygge
6. Interiérový styl, který oslavuje krásu nedokonalosti, vzdušnost a asymetrii, pochází z dalekého Japonska. Jeho názvem Japonci označují plynulost, přirozenost a nedostatky, které vytvořil čas. Nábytek a dekorace podle něj mají svůj vlastní unikátní příběh. Jak se tento styl zařizování nazývá? 
A) Kintsugi
B) Feng-šuej
C) Wabi-Sabi
7. Podle tohoto stylu zařídíte dokonalý interiér pro ty, kteří našli krásu ve starých věcech v současném podání. Nové výrobky a kvalitní současné repliky inspirované minulostí spojují komfort s funkčností v prostoru, který se nedrží striktních pravidel. Řeč je o stylu...
A) Klasický styl
B) Retro styl
C) Rustikální styl
8. Je extravagantní, spojuje nápady z rozličných období a trendů v designu, mixuje staré s novým a dává dohromady zdánlivě nekombinovatelné prvky. I proto je oblíbený u umělců a mladých lidí, kteří nemají rádi „škatulky“. O kterém interiérovém stylu mluvíme?
A) Moderní styl
B) Eklektický styl
C) Granny Chic
9. Tento styl bydlení bývá označován jako Hollywood Regency. Má tendenci být luxusní, velkolepý, dramatický i nadčasový. Jeho poselstvím je okouzlit leskem, elegancí a dávkou extravagance. Své místo v takto zařízených interiérech má především čalouněný nábytek, samet, křišťálové lustry nebo mramor. O jaký styl bydlení jde?
A) Golden
B) Glitz
C) Glamour
10. I když v podstatě není samostatným interiérovým stylem, ovlivňuje i bydlení. Tato filozofie nás učí užívat si život a chvíle klidu, hledat štěstí v maličkostech a vyzdvihuje příjemné pocity i komfort, které interiér v lidech vzbuzuje. Její pointou je vědomá pauza a vnímání krásy přítomného okamžiku a štěstí kolem nás. Dánský recept na příjemnou atmosféru i v interiéru se nazývá...
A) Hygge
B) Lagom
C) Cottagecore
Správné odpovědi: 1A, 2C, 3B, 4A , 5B, 6C, 7B, 8B, 9C, 10A
Publikováno: 01. 03. 2021
Autor článku: SCONTO Nábytek

MAGAZÍN

Zařizujete, nebo jen zkrášlujete bydlení? Inspirace není nikdy dost. V našem magazínu najdete spoustu zajímavých tipů a praktických rad, jak vylepšit a zútulnit jakoukoliv část vašeho domova.
všechny články
Co s pokojem, když se z dítěte stane teenager?

Co s pokojem, když se z dítěte stane teenager?

Zařídili jste krásný pokojíček pro vaši princezničku nebo malého rošťáka, ale dnes už vašeho potomka jaksi neoslovuje? Když se z dítěte stane teenager, objeví se ind…
Číst dál
Toppery – kdy se vám hodí?

Toppery – kdy se vám hodí?

Pokud jste si koupili novou matraci, určitě vám leželo na srdci nejen to, aby byla pohodlná, ale také trvanlivá. Možná netušíte, že komfort během spánku a životnost …
Číst dál
Cookies Tyto stránky používají cookies. Setrváním na stránkách s tímto souhlasíte. Více informací